0174-404 777 info@vlvk.nl

vocus

In veel wet- en regelgeving, alsmede certificeringen wordt gevraagd dat je een aantoonbaar beleid voert op de arbeidsomstandigheden van jouw medewerkers. Je wil echter niet een enorme administratieve rompslomp binnenhalen en van papieren tijgers kent iedereen wel voorbeelden.

Bij VLVK hebben we een eenvoudige en krachtige oplossing hiervoor ontwikkeld. Onze online-applicatie VOCUS helpt je om efficiënt met je medewerkers te communiceren. Relevante werkprocedures en formulieren zijn voor iedereen, die dat nodig heeft, beschikbaar. Meldingen kunnen eenvoudig met de smartphone worden gedaan en belanden direct in de online werkomgeving. Door praktisch en interactief met elkaar te werken in VOCUS heb je controle over de werkdocumenten, verlopen audits soepeler en sneller en hebben medewerkers altijd de juiste en recente informatie beschikbaar. Je kunt bovendien sturen op de relevante zaken met betrekking op het arbeidsomstandighedenbeleid.

VOCUS biedt geautomatiseerde ondersteuning op alle gebieden waar je nu bijv. excel-sheets of invullijstjes voor gebruikt. Denk hierbij onder andere aan:

  • Online formulieren, op maat samen te stellen die medewerkers vanaf laptop, smartphone of tablet in kunnen vullen, zoals: een meldingenformulier, een (bijna-)ongevallenformulier, werkpleksinpectieformulieren, etc.
  • Overzichten en automatische emails die je op de hoogte stellen van bepaalde ‘uitschieters’, zoals bijvoorbeeld veel veiligheidsmeldingen op dezelfde afdeling, vergeten werkplekinspecties, verlopen (veiligheids-)certificaten, etc.
  • Acties en meldingen. In de online formulieren is het mogelijk om acties uit te zetten en toe te wijzen aan specifieke collega’s of afdelingen. Wanneer een actie is aangemaakt kan de opdrachtgever een melding ontvangen zodra de actie is voltooid of wanneer de ingestelde deadline nadert en de actie nog niet is voltooid. Ook voor de actienemer zijn hier meldingen voor in te stellen.
  • Digitale Handboeken voor bijvoorbeeld ISO9001, VCA, CDG, etc. Hierdoor staan alle benodigde documenten op 1 plek, voor alle medewerkers (die daartoe rechten hebben) overal online beschikbaar. Bovendien is een audit dankzij VOCUS zeer eenvoudig voor te bereiden door de betrokken personeelsleden en heel eenvoudig en overzichtelijk uit te voeren door een (externe) auditor.

VOCUS is niet een op zichzelf staand product maar wordt gefaciliteerd door “ISO2Handle”. ISO2Handle is een Nederlandse organisatie die al jarenlang ervaring heeft met deze systemen, en een landelijke dekking kent. De programma’s draaien op Europese servers en voldoen hiermee aan de strenge AVG wet- en regelgeving. De veiligheid is vastgelegd in een ISO 27001 certificering. Hierdoor wordt een degelijke continuïteit gewaarborgd!

Bekijk de korte video hieronder of neem direct contact op met VLVK voor een vrijblijvende demonstratie!

Samen over nadenken?

Bij VLVK Advies denken we graag met je mee! Deel hier je vraag en we nemen contact met je op om samen van gedachten te wisselen.

1 + 6 =