0174-404 777 info@vlvk.nl

advies: 
lean werken

“Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.” Deze zin wordt vaak gebruikt wanneer er iets onbedoeld misgaat tijdens het werk. Zo’n opmerking wordt dan ook snel gemaakt zodat men zich niet schuldig voelt over de gemaakte fout. Maar wat nou als wij zeggen dat de meeste fouten kunnen worden voorkomen? Dat voorkomen betekent dat er veiliger, efficiënter en met meer opbrengst wordt gewerkt?

Bij VLVK noemen we dat ‘lean werken’. Waar een werkproces plaatsvindt is altijd kans op miscommunicatie, productschade, andere fouten, etc. Wij brengen graag die bedrijfsprocessen in beeld en kijken samen met de betrokkenen waar potentiële risico’s liggen. Ook bekijken we juist waar de mogelijkheden liggen om de werkzaamheden wel zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de 5S methode. Het proces wordt vervolgens gefaseerd ingevoerd en we waken ervoor dat het praktisch uitvoerbaar blijft.

Een goed geoptimaliseerd werkproces zorgt ervoor dat het werk gestroomlijnd verloopt, het aantal incidenten wordt gereduceerd én een goede kwaliteit van uw dienstverlening of product. Wil jij met jouw organisatie ook ‘LEAN’ gaan werken? Of heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Risico Inventarisatie & Evaluatie

Samen over nadenken?

Bij VLVK Advies denken we graag met je mee! Deel hier je vraag en we nemen contact met je op om samen van gedachten te wisselen.

5 + 10 =