0174-404 777 info@vlvk.nl

Opleidingen:
VGM-coördinator

Wanneer jouw bedrijf VCA gecertificeerd is, dan dien je een VGM-coördinator aan te stellen. VGM staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. De rol van zo’n VGM-coördinator lijkt op die van de preventiemedewerker. Vanuit de VCA zijn echter nog een aantal aanvullende taken vastgelegd, zoals: 

De training voor VGM-coördinator geven wij meestal op de werkplek zelf, dus incompany, omdat wij vinden dat iedere VGM-coördinator specifiek voor zijn/haar eigen organisatie moet worden getraind. Met een algemene opleiding voldoe je wellicht aan de regelgeving, maar het voegt weinig toe aan de veiligheid binnen het bedrijf. En dat botst met de visie van VLVK. 

Vaak wordt de training gedaan in combinatie met de VCA certificering. Wat VLVK betreft, blijft het niet bij die ene training. Daar waar nodig, blijven we de VGM-coördinator ondersteunen en helpen we als sparringpartner bij complexere zaken.

Wil je meer weten over het opleiden van een VGM-coördinator dan helpen we je graag. Neem gerust even contact met ons op.

VLVK Opleiding VGM Coördinator

Samen over nadenken?

Bij VLVK Advies denken we graag met je mee! Deel hier je vraag en we nemen contact met je op om samen van gedachten te wisselen.

6 + 1 =