0174-404 777 info@vlvk.nl

advies:
Laatste Minuut Risico analyse (LMRA)

Elk bedrijf zal proberen haar medewerkers zo veilig mogelijk te laten functioneren. Dat begint bijvoorbeeld met een Risico Inventarisatie en Evaluatie. Hierin worden alle veiligheid-gerelateerde zaken binnen uw bedrijf onderzocht en geëvalueerd. Daarnaast kan er als aanvulling voor bepaalde risicovolle werkzaamheden ook nog een Taak Risico Analyse worden opgesteld. Beide zaken worden ruim van tevoren op initiatief van de bedrijfsleider in gang gezet.

Maar dan is er nog een laatste check up voor de werkzaamheden aanvangen, de zogenaamde Last Minute Risico Analyse, oftewel de LMRA. De verantwoording voor deze check ligt volledig bij de medewerker die de werkzaamheden gaat uitvoeren en bij VLVK noemen we deze check ook wel ‘het gezonde verstand’. Het zijn namelijk vaak heel logische zaken. Toch is het goed om ze even punt voor punt na te lopen om te voorkomen dat je op de ‘automatische piloot’ aan de werkzaamheden begint. Daarmee moet ook voorkomen worden dat een dreigend gevaar over het hoofd wordt gezien.

Sommige zaken zijn voor de medewerker vaak zo logisch dat een check up voor hem/haar onnodig lijkt. Daarom willen wij je adviseren bij het uitvoerbaar maken van zo’n LMRA. Neem ook daarvoor gerust contact met ons op, we helpen je graag!

VLVK Laatste minuut risico analyse

Samen over nadenken?

Bij VLVK denken we graag met je mee! Deel hier je vraag en we nemen contact met je op om samen van gedachten te wisselen.

2 + 1 =