0174-404 777 info@vlvk.nl

advies: 
Laatste Minuut Risico analyse (LMRA)

Als bedrijf doe je veel aan het beperken van risico’s voor de medewerkers. Dat begint bijvoorbeeld met een Risico Inventarisatie en Evaluatie. Hierin worden alle veiligheid-gerelateerde zaken binnen uw bedrijf onderzocht en geëvalueerd. Daarnaast kan er als aanvulling voor bepaalde risicovolle werkzaamheden ook nog een Taak Risico Analyse worden opgesteld. Beide zaken worden ruim van tevoren op initiatief van de bedrijfsleider in gang gezet.

Maar dan is er nog een laatste checkup voor de werkzaamheden aanvangen, de Laatste Minuut Risico Analyse, oftewel de LMRA. De verantwoording voor deze check ligt volledig bij de medewerker die de werkzaamheden gaat uitvoeren en bij VLVK noemen we deze check ook wel ‘het gezonde verstand’. Het zijn namelijk vaak heel logische zaken maar toch is het goed om ze even punt voor punt na te lopen om te voorkomen dat je op de ‘automatische piloot’ aan de werkzaamheden begint en zo een dreigend gevaar over het hoofd ziet.

Sommige zaken zijn in het hoofd van de medewerker vaak zo logisch dat hij/zij ze niet eens zal aanmerken voor de checkup. Daarom adviseren wij je graag bij het uitvoerbaar maken van zo’n LMRA. Neem daarvoor gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Risico Inventarisatie & Evaluatie

Samen over nadenken?

Bij VLVK Advies denken we graag met je mee! Deel hier je vraag en we nemen contact met je op om samen van gedachten te wisselen.

7 + 5 =