0174-404 777 info@vlvk.nl

Opleidingen:
calamiteitenoefeningen

Op veel bedrijven, scholen en andere openbare ruimtes gebeurt het al: een brandoefening, een ontruimingsoefening, een alarmoefening, oftewel: een calamiteitenoefening. Maar hoe organiseer je nu zo’n calamiteitenoefening? Waaraan moet de oefening voldoen om hem zinvol en effectief te maken? En hoe begin je?

Vooral die laatste vraag is een essentiële vraag. Het is heel belangrijk om te zorgen voor een juiste opbouw in de moeilijkheidsgraad. Niet te ingewikkeld beginnen, zorgt ervoor dat bedrijfshulpverleners en medewerkers kunnen wennen aan de oefeningen en op elkaar ingespeeld raken. Het voorkomt dat ze een ‘flater’ slaan voor de ogen van hun collega’s.

Wij helpen je graag met het opzetten en begeleiden van het hele proces. Hierbij kunnen mogelijk andere hulpdiensten worden ingeschakeld en lotusslachtoffers worden ingezet. Na de oefening vindt er een evaluatie plaats en ontvang je een rapportage van de zaken die verbetering nodig hebben. Uiteraard worden ook de zaken vermeld die goed zijn verlopen.

Alle oefeningen zijn gebaseerd op de maatgevende scenario’s die voortkomen uit de risico-inventarisatie en -evaluatie. Zij staan beschreven in het bedrijfsnoodplan. Tijdens de calamiteitenoefening kunnen de bedrijfshulpverleners ook hun taken oefenen binnen de eigen organisatie met eigen collega’s.

Kan je hulp gebruiken bij het organiseren van een calamiteitenoefening, of wil je gewoon even sparren? Neem dan gerust even contact met ons op. We denken graag met je mee!

VLVK Calamiteitenoefeningen

Samen over nadenken?

Bij VLVK denken we graag met je mee! Deel hier je vraag en we nemen contact met je op om samen van gedachten te wisselen.

15 + 9 =