0174-404 777 info@vlvk.nl

advies:
ADR Veiligheidsadviseur

Worden er binnen jouw bedrijf gevaarlijke stoffen verzonden, verpakt, geladen of gelost? Dan is het bedrijf wettelijk verplicht om een ADR Veiligheidsadviseur aan te stellen.

Naast de wettelijke plicht is het ook als bedrijf heel erg prettig om iemand te hebben die alles van de veiligheid omtrent gevaarlijke stoffen weet en daar ook verantwoording in neemt. Tot zijn/haar taken behoren dan ook:

  1. De medewerkers informeren hoe veilig te werken met gevaarlijke stoffen
  2. Het opstellen van werkprocedures zodat de veiligheid gewaarborgd blijft
  3. Het uitvoeren van inspecties
  4. Het beoordelen van documentatie
  5. Het opstellen van een ADR-verslag

Alles bij elkaar lijkt dit ingewikkeld, maar door onze ruime ervaring weten wij bij VLVK inmiddels goed hoe we je kunnen helpen iemand aan te stellen voor deze functie en zijn/haar taken praktisch ook goed uitvoerbaar te maken. Zo voldoet jouw bedrijf niet alleen aan je wettelijke verplichtingen, maar maak je medewerkers ook verantwoordelijk voor de veiligheid. Dit komt de algehele veiligheid binnen het bedrijf absoluut ten goede.

Collega Jaap van Leeuwen heeft al diverse bedrijven geholpen met het aanstellen van een ADR Veiligheidsadviseur. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie.

VLVK Advies milieu adr veiligheidsadviseur

Samen over nadenken?

Bij VLVK denken we graag met je mee! Deel hier je vraag en we nemen contact met je op om samen van gedachten te wisselen.

10 + 6 =