0174-404 777 info@vlvk.nl

Opleidingen:
lean in de praktijk

Iedere organistie wil graag dat de werkzaamheden binnen zijn/haar bedrijf soepel verloopt. Daarom doet ieder bedrijf, bewust of onbewust, aan procesoptimalisatie. Wil je bewust aan de slag met het verbeteren van je werkprocessen dan is ‘Lean in de praktijk’ de juiste training.

LEAN is ooit bedacht door het Japanse automerk Toyota en is bedoeld om alle werkprocessen continu te verbeteren en productie, veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid naar een steeds hoger niveau te tillen. Deze manier van werken is vanwege de bewezen effectiviteit wereldwijd in veel bedrijven en sectoren overgenomen. De kerngedachte is dat je alleen energie stopt in zaken die waarde toevoegen. Al het overige is ballast. Door de Lean-methode toe te passen, hoef je als bedrijf dus niet harder te werken. Je gaat juist slimmer werken!

De training wordt meestal per afdeling georganiseerd en heeft als doel om bewust te kijken naar werkzaamheden of situaties die geen waarde toevoegen voor het proces. Door bewust te zijn van de verspillingen die kunnen plaatsvinden, ontstaat er een positieve ontwikkeling waarbij de medewerkers met elkaar de verbeteringen inzien en gaan doorvoeren. Hierdoor verloopt het werkproces efficiënter met als resultaat een veilige werkomgeving. Bovendien neemt het werkplezier daardoor ook toe!

Benieuwd of ‘Lean in de praktijk’ ook voor jouw organisatie werkt? Neem dan gerust even contact met ons op. We denken graag met je mee!

VLVK Opleiding Lean in de praktijk

Samen over nadenken?

Bij VLVK Advies denken we graag met je mee! Deel hier je vraag en we nemen contact met je op om samen van gedachten te wisselen.

4 + 9 =