0174-404 777 info@vlvk.nl

veiligheids-keuringen:
Magazijnstellingen
nen-en 15635

Nadat er een magazijnstelling of entresol geplaatst is, kijken veel bedrijven hier niet meer naar om. Maar in de tussentijd kunnen er echter wel gebreken optreden. Zo kan iemand per ongeluk met de vorken van een heftruck een stellingpoot schampen, maar ‘vergeet’ dit te melden. Zo’n op het oog kleine schade kan wel leiden tot een instabiele magazijnstelling met alle gevolgen van dien.

Daarvoor is de NEN-EN 15635 norm in het leven geroepen. Hierin is vastgelegd dat magazijnstellingen ten minste 1x per jaar dienen te worden geïnspecteerd. Uit een risico inventarisatie en evaluatie kan zelfs blijken dat een frequentere inspectie noodzakelijk is.

VLVK kan deze inspecties uitvoeren zodat jouw organisatie aan de Arbowetgeving voldoet. In die wet is namelijk opgenomen dat iedere medewerker in een veilige omgeving moet kunnen werken. Daar vallen jaarlijks geïnspecteerde magazijnstellingen uiteraard ook onder.

Ook komen we in de praktijk regelmatig tegen dat een stelling vervormd is of niet volledig is opgebouwd volgens de instructies van de fabrikant. In dat geval is zo’n keuring direct de moeite waard. Voorkomen is immers beter dan genezen!

VLVK beschikt altijd over de meest up-to-date kennis van de normen en kan daarmee jouw organisatie volledig ontzorgen door altijd te keuren volgens de laatste keuringseisen. Bovendien zijn de keurings- en verloopdata bij te houden in VOCUS, onze online tool voor een veiligere werkomgeving.

Ben je benieuwd of de stellingen binnen jouw bedrijf ook onder deze inspectie vallen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

VLVK Veiligheidskeuring Magazijnstellingen NEN EN 15635

Samen over nadenken?

Bij VLVK Advies denken we graag met je mee! Deel hier je vraag en we nemen contact met je op om samen van gedachten te wisselen.

10 + 7 =