0174-404 777 info@vlvk.nl

veiligheidskeuringen:

klimmaterialen

nen 2484 & nen 1004

In de Arbowetgeving is opgenomen dat iedere werknemer te allen tijde veilig zijn/haar werk moet kunnen uitvoeren. Dat betekent dat ook de klimmaterialen veilig moeten zijn. Ladders, trappen of steigers, allemaal kunnen zijn ze onderhevig aan slijtage en kunnen door het gebruik defecten ontstaan, met ernstig letsel als gevolg. Om die reden zijn organisaties verplicht om hun klimmaterialen minimaal eens per jaar te keuren (soms vaker).

VLVK voert deze keuringen aan de hand van de normen uit het Warenwet besluit draagbaar klimmateriaal en de NEN 2484 voor ladders en trappen en de NEN 1004 voor rolsteigers. Mochten de materialen niet aan de veiligheidseisen voldoen en om die reden worden afgekeurd dan adviseren wij ook aan de verantwoordelijke medewerkers  hoe zij de materialen kunnen (laten) herstellen zodat ze opnieuw gekeurd kunnen worden.

VLVK beschikt altijd over de meest up-to-date kennis van de NEN normen en kan daarmee jouw organisatie volledig ontzorgen door altijd te keuren volgens de laatste keuringseisen. Bovendien zijn de keurings- en verloopdata bij te houden in VOCUS, onze online tool voor een veiligere werkomgeving.

Heb je vragen over het keuren van je klimmaterialen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Risico Inventarisatie & Evaluatie

Samen over nadenken?

Bij VLVK Advies denken we graag met je mee! Deel hier je vraag en we nemen contact met je op om samen van gedachten te wisselen.

9 + 4 =