0174-404 777 info@vlvk.nl

veiligheidskeuringen:

klimmaterialen

nen 2484 & nen 1004

In de Arbowetgeving is opgenomen dat iedere werknemer te allen tijde veilig zijn/haar werk moet kunnen uitvoeren. Dat betekent dat ook de klimmaterialen veilig moeten zijn. Ladders, trappen of steigers, zijn allemaal onderhevig aan slijtage en hierdoor kunnen door het gebruik defecten ontstaan, met ernstig letsel als gevolg. Om die reden zijn organisaties verplicht om hun klimmaterialen minimaal één keer per jaar te keuren (afhankelik van het gebruik kan dit soms vaker zijn).

Uw elektrische apparaten laten keuren? Dat kan bij VLVK! Klik hier voor meer informatie en het maken van een online afspraak!

VLVK voert deze keuringen aan de hand van de volgende normen uit: het Warenwet besluit draagbaar klimmateriaal, de NEN 2484 voor ladders en trappen en de NEN 1004 voor rolsteigers. Wanneer de materialen niet aan de veiligheidseisen voldoen en om die reden worden afgekeurd, adviseren wij ook aan de verantwoordelijke medewerkers  hoe zij de materialen kunnen (laten) herstellen zodat ze opnieuw gekeurd kunnen worden.

VLVK beschikt altijd over de meest up-to-date kennis van de NEN normen en kan daarmee jouw organisatie volledig ontzorgen. Dit doen wij door altijd te keuren volgens de laatste keuringseisen. Bovendien zijn de keurings- en verloopdata bij te houden in VOCUS, onze online tool voor een veiligere werkomgeving.

Heb je vragen over het keuren van je klimmaterialen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

VLVK Veiligheidskeuring Klimmaterialen NEN 2484 NEN 1004

Samen over nadenken?

Bij VLVK Advies denken we graag met je mee! Deel hier je vraag en we nemen contact met je op om samen van gedachten te wisselen.

5 + 5 =